· 

Gastblog Henny Stichting Rottweiler

"Goed hoor, wat je allemaal voor die honden doet.Je bent een animal rescuer."

Een rescuer.Als ik het voor mezelf herhaal klinkt het inderdaad heroisch.Maar zo voelt het niet.

Tuurlijk, ik zorg ervoor, samen met nog een aantal andere collega vrijwilligers, dat honden, die om uiteenlopende redenen, een andere baas zoeken die via ons kunnen vinden.

Ik ben meer een bemiddelaar, vind ik zelf; ik breng mensen bij elkaar waarvan ik denk dat de een mogelijk een goede nieuwe eigenaar is voor de hond van de ander.

De naam van de stichting waarvoor ik werk is Stichting Rottweiler Nederland en mijn functie daar is secretaris. Een hele verantwoording, dit werk.

Het gaat hier namelijk om levende have, de prachtige Rottweiler, waar ik zo'n twintig jaar geleden verliefd op ben geworden en die zo niet wordt begrepen.

In dit werk moet je niet alleen ervaring en kennis hebben van het ras maar ook mensenkennis.

En uiteraard, waar gehakt wordt vallen ook spaanders. Gelukkig werken we met gedegen contracten, zodat een eventuele gemaakte fout weer redelijk eenvoudig kan worden teruggedraaid.

 

Maar soms bezorgd dat rescuen mij slapeloze nachten. Zoals die keer dat een hond, waarvoor onze hulp was gevraagd werd bedreigd met een spuit. Of die hond waarbij we te laat waren. De senior die was achtergelaten in een koude paardenstal, in de steek gelaten door zijn eigenaar midden in de winter.

De hond die was gedumpt in een dodingsstation in Spanje, nog geen twee jaartjes oud.

Of de hond die we met de dierenpolitie ergens weggehaald hebben en nu een prachtleven heeft.

 

Mensen die een hond een tweede, of soms een derde kans willen geven, zijn wat mij betreft de echte helden.

Zij kiezen niet voor een lief puppykopje maar vinden dat er nog zoveel honden in een asiel zitten of door omstandigheden niet meer verzorgd kunnen worden door hun huidige baasjes, dat zij die tweede of derde kans dubbel en dwars verdienen.

En dat vind ik nou ook!

 

En daar doe ik het voor; een hond weer een gouden mand bezorgen. Tenslotte kun je helaas niet de hele wereld veranderen , maar wel de wereld van een hond.

 

Henny.

Reactie schrijven

Commentaren: 0