· 

Vegan Vanille Cupcakes met Chocolade

Onze dochter wil altijd graag helpen in de keuken en dat mag ook vaak. Deze week maakten we iets zoets voor bij de thee. Cupcakes zonder boter, melk en eieren. 

VEGAN VANILLE CUPCAKES MET CHOCOLADE.

We delen graag het recept met je...

 

Wat heb je nodig?

 

* een cupcake blik

* twee mengkommen

* een mixer

 

Ingrediënten:

 

* 345 gram cakebloem ( 85 gram bloem en 15 gram maïzena = 100 gram cakebloem)

  cakebloem maakt je cupcakes veel luchtiger door de toevoeging van maïzena

* 1 eetlepel appelazijn

* 350 ml sojamelk

* 2 theelepels bakpoeder

* 1/2 theelepel baksoda

* 200 gram suiker

* 1/2 theelepel zout

* 120 ml zonnebloemolie

* vanille smaakstof

* chocolade baking drops 

Wij gebruiken Moo Free baking drops (150 gram). Ze zijn biologisch en zuivel, soja en glutenvrij.

 

Hoe te maken?

 

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Zet in elk vakje van het cupcake blik een (gerecycled) papieren vormpje.

Meng de sojamelk en appelazijn in een kom.

Laat de inhoud 5 minuten staan, zodat het mengsel kan gaan schiften.

Meng in de andere kom de bloem, bakpoeder, suiker, zout en baksoda door elkaar.

Roer de zonnebloemolie en vanille smaakstof in de kom met de sojamelk en azijn.

Voeg alle ingrediënten nu samen.

Mix alles op gemiddelde snelheid tot een glad mengsel.

Voeg halverwege het mixen, naar smaak een hoeveelheid chocolade baking drops toe.

Vul de vormpjes voor de helft met het beslag.

Bak de cupcakes gaar in ongeveer 20 tot 25 minuten.

Je kunt controleren of ze gaar zijn, door een prikker in het midden van een cupcake te steken.

Als de prikker er schoon uit komt, zijn ze gaar.

Laat de cupcakes buiten de oven 10 minuten afkoelen.

Zet in de tussentijd een grote pot thee, en daarna....smullen maar!

 

SMAKELIJK!