· 

Mijn 3 favoriete vegan soepen

Nu de dagen weer korter worden en ook frisser, vind ik het fijn om wat vaker soep te maken.

Hieronder deel ik mijn 3 favoriete vegan soepen met jullie. Natuurlijk mét het bijbehorende recept.

Je ziet het niet alleen, maar je voelt het gewoon herfst worden. 

Ook al schijnt de zon, ze heeft niet meer zoveel kracht als een maand geleden. En de frisse wind verraad dat de zomer toch echt bijna over is.

Ik vind het nu heerlijk om na een lange werkdag of een ontspannende wandeling met de honden, een kom warme dampende soep te eten.

 

ZOETE AARDAPPELSOEP

 

Ingrediënten:

voor 6 personen

 

* 2 theelepels plantaardige olie

* 1 ui, in stukjes

* 1 eetlepel veganistische Thaise rode currypasta

* 1 eetlepel fijngesneden verse gemberwortel

* 1 theelepel zout

* 400 ml kokosmelk

* 700 gram zoete aardappelen, in blokjes

* 1 liter veganistische bouillon

* het sap van 1 limoen

* 30 gram koriander, fijngesneden, ter garnering

* wat sesamzaadjes en zonnebloempitjes, ter garnering

 

Bereiding:

 

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog tot hoog vuur.

Voeg de ui en de gember toe en bak ze al roerend circa 5 minuten of tot de ui zacht is.

Voeg de currypasta en het zout toe en bak al roerend nog 1 minuut.

Voeg de kokosmelk, de zoete aardappelen en de bouillon toe en breng alles aan de kook.

Verlaag het vuur naar middelhoog en laat de soep, zonder deksel, circa 20 minuten sudderen of tot de zoete aardappelen zacht zijn.

 

Pureer daarna de soep in een blender of keukenmachine of gebruik een staafmixer.

Doe de soep terug in de pan en zet deze terug op het vuur en breng de soep net aan de kook.

Net voor je de soep gaat serveren roer je de limoensap erdoor.

Garneer met de koriander, de sesamzaadjes en enkele zonnebloempitjes.

 

BROCCOLI SOEP

 

Ingrediënten:

 

* 1 broccoli

* 1 aardappel 

* 1 wortel 

* 1 ui

* 1 teentje knoflook

* 1 groenteboullion blokje

* handje verse basilicum

* peper en zout

* enkele (in blokjes gesneden) stukjes mango ter garnering

 

Bereiding:

 

Snij de ui fijn en pers de knoflook uit.

Voeg ze samen in een pan en bak het 2 minuten in olijfolie.

Snijd de broccoli, aardappel en wortel in kleine stukjes.

Voeg ze bij de ui en knoflook.

 

Kook 500 ml water en mix het boullion blokje hierin tot het opgelost is.

Giet dit in de pan bij de ui, knoflook, broccoli, aardappel en wortel.

Doe de deksel op de pan en het laat het 10 tot 20 minuten sudderen of tot de groenten en aardappelen

zacht zijn.

Voeg de basilicum toe en mix de soep met een staafmixer.

Is de soep nog wat dik dan kun je een beetje water toevoegen.

Als laatste nog wat peper en zout naar smaak.

En ter garnering enkele blokjes mango en eventueel wat sesamzaadjes.

TOMATENSOEP MET GEGRILDE PAPRIKA

 

Ingrediënten:

 

* 1 eetlepel olijfolie

* 1 rode ui in blokjes

* 1 teentje knoflook

* 1 pot gegrilde paprika's (of je kunt ze zelf grillen) en het paprikavocht uit de pot.

* 750 gram tomaten in blokjes gesneden

* 2 blikjes tomatenpuree (á 68 gram)

* 250 ml groenteboullion

* 2 handjes verse basilicum of peterselie

 

Bereiding:

 

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui 3 minuten.

Pers de knoflook uit boven de pan en bak 1 minuut mee.

Voeg de paprikastukjes er aan toe en bak nog 2 minuten mee.

Voeg tomatenblokjes, tomatenpuree, het opgevangen paprikavocht uit de pot en de groenteboullion toe.

 

Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken.

Doe de basilicum erbij en pureer de soep met een staafmixer fijn.

Breng op smaak met peper en zout en garneer eventueel met verse kruiden.

 

Het laatste recept vond ik op de website van Vegan Challenge.

Wil jij ook een veganistische levensstijl aannemen en vind je het moeilijk om te beginnen? 

Dan vind je op deze website heel veel informatie en allerlei recepten. 

In oktober start een nieuwe Vegan Challenge dus dit is hét moment om te gaan leven zonder dierenleed.

 

Heb jij een recept dat je hier graag wil delen?

Stuur dan een email naar info@rebelwithamission.nl